Je to naprosto jednoduché, voňavé a dobré.
Vajíčko našlehám s troškou himalájské soli a kurkumy. Kurkumu mám ráda, je zdravá a má nádhernou barvu, ale nemusí být. Pokud chcete, můžete přidat jiné koření, které vám chutná, třeba dobromysl. Nebo připravit placičky jen tak bez koření.
Jestli si budete chtít připravit hustější těstíčko, můžete přidat trochu hrašky, celozrnné mouky nebo třeba namleté ovesné vločky. Pak můžete přilít i trošku mléka, třeba sójového.
Do rozšlehaného vajíčka nebo do připraveného těstíčka namočíme květenství černého bezu tak, aby byl každý kvítek opravdu ponořený a přeneseme ho na pánev s rozpáleným olejem.
Po chvilce smažení nůžkami odstřihneme přímo na pánvi stopky z květenství. (Jíst stopky nebo listy černého bezu, nebo je pít v čaji, není to pravé ořechové. Mohou vyvolat zvracení.) Když jsme stopky odstřihli, placičky otočíme a dosmažíme ještě i z druhé strany.
Nakonec dáme placičky okapat na ubrousek a servírujeme je s bramborem, bramborovou kaší nebo třeba i na chlebu s kvalitní hořčicí, cibulí. A k tomu samozřejmě mísu zeleninového salátu.
Jak připravujete bezové placičky vy?
A ještě poznámka závěrem:
Máte obavy, že pokud nebudete jíst dostatek masa, bude vám chybět vitamín B12?
Vyzkoušejte Forever Aloe Vera Gel. Je to zvláštní, ale je to tak: rostlina aloe vera obsahuje vitamín B12. Ne sice nějaká závratná množství, ale když jej pijete pravidelně, můžete nedostatku vitamínu B12 předcházet.
A k tomu je možné přidat i potravinový doplněk Forever B12 Plus, ve kterém je vitamín B12 společně s kyselinou listovou.
Buďte zdraví a radujte se z májových dnů.